© 2023 28213

Tinder indfører ny funktion: Singler “kan tage magten tilbage”

Ny funktion på Tinder skal gøre det nemmere for singler at være tydelige i deres dating-intentioner. 

Du kan vælge om du er til seriøse forhold eller kun sjov og ballade på din Tinder-profil (Foto: Emma Mei Helt Poulsen)

Af Emma Mei Helt Poulsen

 ’Sjov på den korte bane’ er bare en af de nye muligheder, man kan krydse af, når man er aktiv på datingappen Tinder. Dermed kan Tinder-brugere undgå at ende på date med en person, som søger en at blive gift med, hvis man selv kun er ude på sjov og ballade. 

Vicedirektør for Tinder, Kyle Miller, fortæller i en pressemeddelelse fra Tinder at:

“unge singler er blevet mere målrettede i, hvem de vil bruge deres tid med.”

Derfor er den nye funktion god til at grovsortere i potentielle matches inden en mulig første date. 

De nye muligheder, man kan fremhæve på sin Tinder-profil: 
En partner på den lange bane
Et varigt parforhold, med mulighed for noget hurtigt 
Noget hurtigt, med mulighed for at det kan udvikle sig til noget seriøst 
Sjov på den korte bane 
Nye venner 
Er stadig igang med at finde ud af det 

Casual, romantic eller BDSM

‘Skal vi drikke øl eller skal vi bare bolle?’ lød beskeden, der tikkede ind i singlen Liv Sepstrups indbakke. Liv Sepstrup er aktiv bruger af flere datingtjenester og har netop været på sin første date igennem datingtjenesten Feeld. 

Tinder er nemlig ikke de første på markedet til at tydeliggøre, hvilken slags relation man ønsker. Feeld er en ny datingapp, som i det seneste års tid har slået igennem på det danske datingmarked og opfordrer brugerne til at tage stilling til deres intentioner. På ens profil kan man fremhæve om man er til en “casual” relation, romantiske dates eller har mere hårde seksuelle præferencer. 

“Jeg synes det er dejligt, at man er kommet et skridt nærmere i relationsdannelsen, inden man tager kontakt,” fortæller Liv Sepstrup, som selv krydser en mere casual relation af, når hun matcher med fyre.

“Daten var god. Han var sød og vi endte sammen,” fortæller Liv Sepstrup om hendes første møde på Feeld.

“Men det er vigtigt at pointere, at bare fordi man har krydset seksuelle felter af, er det ikke ensbetydende, at mødet skal ende ud i sex. Det handler også om kemi og lyst,” fortæller hun.

Kontrol over datinglivet

En undersøgelse fra datingappen Bumble viser, at singler i 2023 i højere grad vil at sætte grænser, lytte til følelsesmæssige behov og beskytte sig selv sig for sociale forpligtigelser, man ikke kan leve op til. 

Forfatter og journalist Nina Pratt mener derfor:

“at Tinders nye funktion er et positivt tiltag, fordi man tydeligt kan varedeklarere sine intentioner, behov og hvad man har lyst til.” 

Nina Pratt har været et offentligt ansigt og et forbillede for unge, fordi hun som debattør ofte bruger sig selv, når hun tackler emner som ghosting, ensomhed, dating, politik og uddannelse. 

“Jeg tror, at man er med til at beskytte sig selv og bedre kan håndtere fænomener som eksempelvis ghosting, hvis man tydeligt viser, hvad man ønsker i en relation”, siger Nina Pratt, som selv har været udsat for ghosting i både mild og sværere grad. 

Fænomenet ghosting, hvor en person pludselig forsvinder ud af ens liv uden at respondere på beskeder, kan ifølge psykolog og parterapeut Annemette Bondo, opleves som et stort kontroltab for offeret. 

“Når en kontakt pludselig bliver afbrudt, står du med alle dine følelser og blafrer. Det kan føles modbydeligt,” siger Annemette Bondo, som er enig i, at en forventningsafstemning muligvis kan reducere de negative psykologiske konsekvenser, som ghosting kan forårsage. 

Ghosting har altid eksisteret, men grundet udviklingen af digitale datingtjenester er det blevet et udbredt begreb, som ifølge Nina Pratt ikke har udsigter til at forsvinde:

“Ghosting stopper jo ikke, bare fordi man har forventningsafstemt sin date. Ghosting sker, når en person ikke tør at tage konfrontationen med modparten. Men Tinders funktion gør en forskel, fordi man føler, at man kan tage magten tilbage.”

Sjov på den korte bane 

Liv Sepstrup er bevidst eksplicit om hendes intentioner på datingtjenester, fordi hun tidligere har været følelsesmæssigt frustreret over en fyr, hun datede, der radikalt afbrød relationen. 

“Efter oplevelsen med ghosting, er jeg gået kontra på romantiske relationer. Dem går jeg i en stor bue udenom. Så jeg tror da helt sikkert, at den nye funktion på Tinder gør, at man i mindre grad kan komme følelsesmæssigt i klemme,” fortæller Liv Sepstrup, der højst sandsynligt vil krydse ’Sjov på den korte bane’ af, når Tinders funktion bliver lanceret i Danmark starten af 2023.